Blog

December

Het jaar 2017 is nu al een week onderweg, maar in dit blogje kijken we nog even achterom naar mijn laatste wedstrijden van 2016. Eindelijk naar de echte bergen! Vanaf september druk aan het trainen geweest en dan zijn in december dan toch echt de wedstrijden begonnen in de bergen! Wat een feest!:)

We trapte af in Pitztal Oostenrijk. Wat hier voor mij heel belangrijk was, om mijn Super-G punten binnen te harken. Ik moest nog op 1 discipline mijn worldcup punten halen, en dat was op de Super-G. Hiervoor waren er in Pitztal 4 wedstrijden om dat voor elkaar te krijgen. En ik kan jullie dan ook met blijdschap mededelen dat dit is gelukt! Twee keer een derde plek kunnen skiën  in deze wedstrijden en dit was dan ook voldoende voor mijn nodige puntjes. Want met deze punten mag ik nu het speed circuit voor het aankomende seizoen gaan skiën! Happy me!!

Daarna gingen we door naar Kuhtai, Oostenrijk. Hier werd de aftrapt gegeven aan de eerste WorldCup wedstrijden van het seizoen. De omstandigheden waren ook WorldCup waardig. Jezus, wat heb ik hier gevochten om überhaupt goed naar beneden te komen. Wegens het gebrek aan sneeuw was het kunst sneeuw waar de hele piste van was voorzien. Kunstsneeuw is vaak agressiever dan natuurlijke sneeuw. En ik had dan ook veel moeite met mijn balans. Toch ging de slalom hier de eerste run goed. En dat was een goede boost. Omdat slalom mij normaal niet helemaal ligt. Daarnaast heb ik hier, door te overleven in de reuzenslalom, mijn eerste WorldCup podium behaald. Hij voelde niet helemaal rechtvaardig, omdat er veel concurrenten waren uitgevlogen. Maar oké, dat hoort dus ook bij skiën. Dan maar ervoor gaan zorgen dat er nog meer podiums volgen! Waarin het gevoel dan super zal zijn;)

De laatste 4 wedstrijden konden we afsluiten in stijl; St. Moritz it was! Wat een plek. We mochten proeven hoe het was om te schitteren op een piste met een super grootte tribune. Want de voorbereidingen voor de valide WorldCup wedstrijden waren in volle gang.  Het enige puntje was dat deze tribune voor onze wedstrijd alleen gevuld was met duiven, haha. Desalniettemin nog een paar goede runs kunnen skiën.

En dan nu gaan we alweer door het nieuwe jaar in. Er staan heel wat belangrijke momenten op de planning. Mijn eerste down Hill wedstrijd ever!! Spannend dus! En het WK in Tarvisio!:) Ik ga weer knallen en hopelijk mezelf  (en jullie) heel blij maken de komende wedstrijden!! Let’s do this!!

 

Liefs Linda

 

Ik had het niet gekund zonder

mijn sponsors