Blog

Januari

Wat een maand was januari! Veel ups en downs zijn deze afgelopen maand de revue gepasseerd. Het begon allemaal super! We gingen in het begin van de maand richting Innerkrems in Oostenrijk. Hier hadden we de eerste speed worldcup wedstrijden van het seizoen. Beter gezegd, mijn eerste Down hill ever!! Man wat vond ik het spannend! Het is wel een dingetje om je vol van een berg te laten storten. Er komt een moment dat het tegen je gevoel ingaat. Dat je echt tegen jezelf zegt; jij gaat hard!! Maar wat was het leuk! En het ging goed!

Eerste down hill wedstrijd gewoon een 3e plaats geskied! Super blij was ik ermee! Daarna gingen ook de Super-g en de Supercombi heel lekker! Op de Super-G net geen 3e plek weten te skiën, maar op de Supercombi maakte ik het weer goed :) weer een mooie 3e plek. En dat op de Worldcup!!

 

Daarna gingen we door naar Slovenië. Hier waren 3 wedstrijden gepland. 1 reuzenslalom en 2 slalom wedstrijden. Helaas geen wedstrijd uit kunnen skiën, maar ondanks dat ging het wel goed. Er zaten wat mooie stukken bij. Iets waar je mee verder komt.

 

Na deze stop was de volgende stop; Het WK!! Jeuhjj! We hadden er allemaal super veel zin in! Mijn eerste WK. Daar aangekomen begonnen we met de down hill training. De eerste training ging prima. De tijd kon nog beter, maar daar is het dan ook een training voor. De volgende dag (2e training) dan maar beter doen. Vol goede moed begon de 2e training. Tot ik in de netten lag. Jep, ook dat kan gebeuren. Maar ai, dat is toch wel een mentale tik. De dag erop was de wedstrijd. Jezus, wat was ik gespannen. Vond het zo moeilijk om weer volle bak te kunnen gaan. Dit ging dan ook niet helemaal zoals ik had gehoopt. Ik kreeg mijn gevoel niet op tijd terug. Helaas, maar ik was blij dat ik wel was gestart. Want dit hielp zeker voor de dag erop, de Super-G! De Super-G startte ik dan ook super lekker! Het gevoel was weer terug. Ik liet hem gaan…. Maar miste een poort! Arhhh, NEE! Balen! Want dit ging echt lekker… 

 

Ondertussen lag bijna heel Nederland in bed met de griep. En het bleef niet alleen bij Nederland. Nee, de griep bereikte ook Italië :(

Samen met heel wat meer mensen werd ik ziek. Hierdoor kon ik het WK niet meer uitskien. Super balen natuurlijk! Maar vrijdag vertrekken we weer voor training naar Italië. Daarna gaan we in maart naar Korea voor het testevent. Hier ga ik me volledig op richten. We laten het WK voor wat het is. Korea here we come! Nieuwe stop, nieuwe kansen! Let’s kick some ass! 

 

Ik had het niet gekund zonder

mijn sponsors