Blog

Maart

PARALYMPICS HERE I COME!!

 

Jeahh!!! Het is gelukt!! Ik mag volgend jaar Nederland vertegenwoordigen op de Paralympische spelen in Zuid-Korea! Super blij mee! En dat het dit seizoen al gelukt is maakt me ook heel blij. Want het seizoen afsluiten met de gedachten dat je er volgend jaar bij bent voelt echt heel goed!

Onze reis begon op Schiphol. Vandaaruit vlogen we door richting München om vervolgens nog 10 uur te vliegen richting Seoul. Aangekomen in Seoul zag je de eerste voorbereidingen al die wijzen op een naderende olympische en paralympische spelen. Zo waren de mascottes (als standbeelden) al vertegenwoordigd op het vliegveld en werden we netjes met busjes opgehaald door de organisatie. Als je naar buiten keek waande je je in een warm land. De zon scheen. Buiten zag het er dor uit. Maar zodra we door de deuren gingen merkten we al snel een ijzige kou op. Het was er zeker koud. Maar wel met een goede zon. Dus niets mis mee.

Vanuit het vliegveld was het nog zo’n drie uur reizen met een touringcar naar PyeongChang. Grote steden met veel hoogbouw wisselde elkaar af met dorren landschappen en flauwe heuvellandschapen. Het viel me op dat de Koreaanse mensen (vooral op het vliegveld) er verzorgd uitzagen. De infrastructuur daarentegen was dan weer wat chaotischer georganiseerd. Maar wel veel tech dingetjes vielen me op in de gebouwen. En dan vooral de wc’s ook. Het is nog best lastig om uit te zoeken hoe je nu precies de wc doorspoeld (op een westerse manier ;) met zoveel opties.

Bij aankomst in ons hotel zagen we al wat pistes op de achtergrond liggen. Niet de pistes waar onze wedstrijden op zijn. Maar wel de pistes waar volgend jaar de olympische technische disciplines worden geskied. Het valt je meteen op dat er alleen sneeuw op de pistes ligt en verder helemaal nergens. Het ziet er nogal apart, en gemaakt, uit. En het maakte me dan ook heel nieuwsgierig om te gaan skiën op de kunstsneeuw. Dit konden we de dag erop ook meteen gaan doen.

De sneeuw, de berg en de wedstrijden vielen allemaal erg mee. Het is een leuke piste en prima te doen. Dit jaar wel wat goede resultaten kunnen skiën, waardoor ik me dus heb geplaatst. Maar het gaat om volgend jaar. Ik weet zeker dat ik nog beter kan skiën. En daar gaan we het aankomende jaar dan ook alles aan doen, om dat voor volgend jaar goed te hebben! Ik heb er zoveel zin in! Missie 1 is volbracht, nu missie 2 nog!!

 

Liefs Linda

Ik had het niet gekund zonder

mijn sponsors