Blog

Sneeuw, sneeuw en GOUD!!

Wat een trip!! We zijn waren 3 weken onderweg. Voor heel veel wedstrijden. Conclusie; nog steeds geen speedwedstrijd geskied dit seizoen. Maar wel mijn eerste worldcup overwinning in de pocket!!

We begonnen dan ook goed aan onze trip. De eerste stop was Slovenië, Kranjska Gora. Hier stonden 2 reuzeslalom wedstrijden op de planning. De eerste dag kwam ik de tweede run niet door. Maar de tweede dag was dus mijn eerste worldcup overwinning!! Na een goede eerste run stond ik eerste na de eerste run. De 2e run ging niet goed, maar doordat de Oostenrijkse, Claudia uitviel kon ik toch mijn eerste overwinning vieren! Ik weet dus dat er dingen mogelijk zijn. Als ik allebei de runs maar ski zoals ik de eerste run deed. Super blij was ik er dan ook mee.

Hierna gingen we door naar het Zwitserse, Veysonnaz. Hier stonden eigenlijk 4 wedstrijden op de planning 2 slaloms, en 2 reuzenslaloms. Maar hiervan konden er maar 2 doorgaan. 1 reuze, waarbij ik toch nog een goeie 4e plek behaalde. En een slalom waarbij ik helaas uitviel. De reden waarom het allemaal niet door ging was; sneeuw!! Jawel. Het kan inderdaad zo zijn dat er teveel sneeuw ligt! Wegens veiligheidsredenen moeten wedstrijden hierom dan ook afgelast worden.

De reis die we daarna ondernamen om naar Tignes, Frankrijk af te reizen, was op voorhand al discutabel. Maar niet geprobeerd zou al helemaal zonde zijn. Alleen eenmaal aangekomen in Tignes zagen we bergen sneeuw! En dan niet bergen, bergen. Maar gewoon hopen sneeuw. Ik had nog nooit in mijn leven zoveel sneeuw gezien. Niet normaal! Gewoon huizen hoog. Ook hier werden alle wedstrijden afgezegd en konden we zonder speedwedstrijden naar huis rijden.  

Maar hey, niet getreurd. De volgende trip staat alweer voor de deur. Morgen reizen we af naar Canada. Voor de laatste voorbereidingen voor we naar de spelen gaan!! Zin in!!

Ik had het niet gekund zonder

mijn sponsors